6
sij
2010

Kako prirediti mirisnu kupku

Budući da se eterična ulja ne otapaju u vodi, za pripremu kupke ih je potrebno pomiješati s nekim emulgatorom. U tu svrhu će najbolje poslužiti sojino vrhnje (ali će i obično slatko vrhnje sasvim dobro poslužiti). Dakle, kupku priređujete tako da u 1 – 2 žlice vrhnja umiješate 6 – 8 kapi eteričnih ulja kombiniranih u mješavinu po vlastitom izboru.

Kadu najprije napunite vodom, zatim u vodu stavite pripremljenu mješavinu eteričnih ulja i vrhnja, pa se spustite u kadu. U mirisnu kupku uranjate čisti, jer se tijekom ove kupke ne  koristi sapun, a pranjem poslije kupke biste poništili učinak eteričnih ulja uklanjajući ih s kože. Kupka bi trebala trajati 15–30 minuta. Nakon završene kupke se ne treba tuširati, nego samo pažljivo ručnikom pokupiti vlagu s tijela.

Ovisno o odabranim eteričnim uljima, kupka se može primjenjivati u različite svrhe: za smanjenje fizičkog i mentalnog umora, reduciranje napetosti i tjeskobe, poticanje izlučivanja iz tijela štetnih produkata metabolizma, poboljšanje cirkulacije krvi i limfe, smanjenje boli, temperature, groznice i upale, ali i za čisti užitak!!

You may also like

Lijepa priča: Riva essenze
Do kompletne destilacije u deset koraka

Leave a Reply