15
svi
2018

Proljeće u Andautoniji, 2018.

I ove godine u će se u Andautoniji u Ščitarjevu  (27. svibnja od 12 – 18 sati) održati manifestacija Proljeće u Andautoniji. 

Ovogodišnja tema je Amor vincit omnia, odnosno Ljubav sve pobjeđuje.
Dođite sudjelovati u raznovrsnim radionicama i igraonicama. Moći ćete se upoznati s vještinom tkanja, izradom prirodnih boja i predmeta od drva, a ako vam baš treba, moći ćete naučiti i kako izraditi sjekiru.

U Arheološkom parku se može razgledati dio rimskog grada Andautonije, sudjelovati u radionicama i saznati detalje o svakodnevnom životu Rimljana: kako su se oblačili, što su jeli, kojim obrtima su se bavili, koje igre su igrali… Ako ogladnite od raznih aktivnosti, možete pojesti neko rimsko jelo i zaliti ga aromatiziranim vinom, baš kao što su to činili stari Rimljani!

U Interpretacijskom centru moći ćete razgledati izložbu Rimski mirisi. Rimljani su izrađivali i koristili uljne, krute i parfeme u prahu. U Andautoniji ćete, od sastojaka koji su bili dostupni starim Rimljanima, moći napraviti uljni parfem prema svojim željama, zamislima i ukusu. A moći ćete kupiti i suvenir, miris Andautonije.

Ovo je lijepa prilika da vrijeme na otvorenom provedete ugodno i kreativno!

You may also like

Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!
Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema

Leave a Reply