2
ruj
2017

Arhiva čudesnih mirisa

Mandy Aftel, začetnica svjetskog trenda prirodne parfimeristike i uspješna kreatorica prirodnih parfema (Aftel je 2011. bila finalistica FiFi nagrade), je na svom posjedu u Berkeley-u u Kaliforniji otvorila Arhivu čudesnih mirisa, mali muzej mirisnih materijala, pribora, knjiga i drugih predmeta vezanih uz temu njezinog pasioniranog interesa. Zbirka je to materijala prikupljenih tijekom njezina 25-godišnjeg bavljenja prirodnom parfimeristikom.

To je mjesto gdje posjetitelji mogu pomirisati preko 300 prirodnih mirisnih materijala, upoznati sirovine od kojih se oni dobivaju, usporediti mirise drevnih materijala s njihovim modernim inačicama, pregladati impresivnu zbirku literature koja svjedoči o dugoj povijesti korištenja mirisa. Muzej prezentira i parfemske orgulje, pa se može detaljno analizirati čarobnjačko radno mjesto parfimera, a ponuđen je i ilustrativan izložak parfema dekonstruiranog na njegove mirisne elemente.

Posjetiteljima je ponuđena mogućnost da izaberu tri materijala koji su ih najviše impresionirali, umoče u njih trake papira i ponesu ih sa sobom za produženi užitak i uspomenu na posjet nesvakidašnjem mjestu.

You may also like

Natural Perfumery Retreat in Slovenia
Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!

Leave a Reply