4
tra
2013

Eau de MacBook Pro

Grupa australskih umjetnika iz gupe Greatest Hits u Melbourneu je prošlog proljeća za potrebe svoje izložbe pod nazivom “De facto Standard”, posvećene digitalnom dobu i novim tehnologijama naručila miris koji bi dočarao doživljaj otvaranja kutije s upravo kupljenim Appleovim kompjutorom.

Relizaciju ideje “znanstvenog rekreiranja mirisa otvaranja kutije s ganz novim Appleovim kompjutorom” su prepustili stručnjacima tvrtke Air Aroma koja je specijalizirana za proizvodnju ambijentalnih mirisa.

Nesvakidašnje mirisne elemente potrebne za dočaravanje umjetničke zamisli je trebalo nabaviti od distributera u južnoj Francuskoj, a krajnji rezultat je mješavina mirisa poznatih svim Appleovim fanovima: rastrgani karton, ljepilo, plastika, selotejp, guma, stiropor, toner i aluminijsko kućište kompjutora.

Miris je kreiran kao jednokratna umjetnička instalacija i nije ga moguće kupiti, ali ako bude dovoljno interesa, ne bi bilo čudo da se “Eau de MacBook Pro” pojavi na policama Appleovih trgovina, na užitak geekova koji se nerado odvajaju od svojih kompjutora.

You may also like

Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!
Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema

Leave a Reply