7
tra
2013

Mirisni laptopi

U današnjoj hiperprodukciji svih vrsta roba i okrutnoj konkurenciji na tržištu i proizvođači laptopa pokušavaju pronaći što uspješniji put do potrošačkih džepova. Jedna od sigurnih formula je igranje na osjećaj posebnosti, razlikovanja od drugih, ponuda «vrlo specijalnog proizvoda koji odražava (baš) vašu osobnost».

Firma Asus je napravila korak dalje od uobičajenog oslikavanja poklopaca laptopa različitim dopadljivim dekoracijama. Odlučili su konkurenciju potući – mirisom!

Uz određenu dekoraciju su dodali popratni miris, pa tako cvjetno oslikani ružičasti model laptopa, od čijeg se dizajna očekuje da sugerira ozračje ljetne zabave na otvorenom, ima cvjetni miris i namijenjen je, pogodit ćete – ženskom dijelu populacije.

Model «Jutarnja rosa», ukrašen motivom «inspiriranim ljubavlju i poštovanjem prema prirodi» obećava svom vlasniku/ci povratak u zagrljaj majčice Prirode uz miris koji osvježava i budi osjete. Ciljana skupina – sve inačice «zelenih» korisnika kompjutora.

Moderno oslikan crni model namijenjen fit, snažnim, energičnim i smjelim vlasnicima (tako tvrdi reklamni opis) odiše zemljano-mošusnim mirisom i evidentno je varijanta predviđena za (mačo?) muškarce.

A tu je i model koji dočarava oceanski beskraj i plavetnilo, širi umirujući miris vode i otvorenog prostora i namijenjen je svim potencijalnim kupcima koji se nisu uspjeli utrpati u prethodne tri kategorije.

Trajnost mirisnog «punjenja» laptopa ovisi o intenzitetu njegovog korištenja, a nije jasno postoji li rezervno punjenje kad originalno jednom ishlapi.

You may also like

Ružmarin za prisjećanje
Moderni život i osjet njuha

Leave a Reply