28
ožu
2012

Parfem i sportski rezultati

Michelle Roark, šesterostruka pobjednica Svjetskog kupa u skijanju slobodnim stilom, vjeruje da je za njezinu dobru pripremljenost za takmičenje miris prirodnog parfema “Sigurnost” (koji je kreirala za svoj nastup na Zimskim olimpijskim igrama 2006. g.) jednako važan kao i dobar san. Prije utrke parfem nanosi na stražnju stranu vrata, iza ušiju i na ovratnik, kako bi cijelo vrijeme na terenu bila okružena mirisnim oblačićem podrške.

Michelle priča da joj je, kad je ušla u sastav Američkog skijaškog tima, sportski psiholog objasnio kako je važno da tijekom treninga i takmičenja bude u stanju vizualizirati svih pet osjeta. “Mogla sam vizualizirati sve osjete osim mirisa”, priča skijašica. “Kako vizualizirati miris skijanja? Fiksirala sam se na pronalaženje mirisa koji predstavlja energiju, samopouzdanje i fokusiranost.” U potrazi za nečim što bi moglo obuhvatiti sve te tri osobine, počela je proučavati terapijska svojstva eteričnih ulja.

U dugom procesu kreiranja parfema je koristila svoje iskustvo inžinjerke kemije i saznanja o tome kako osjet mirisa snažno djeluje na emocije i raspoloženje. Parfem u kome ima ulja bugarske ruže, bergamota sa Sicilije i ružičastog grejpa s Floride opisuje kao “miris koji vam pomaže da shvatite što želite i čini da to i postignete”.

Skijašica je razvila vlastitu liniju prirodnih parfema Phialab. Kad nije zaokupljena treninzima, putuje po svijetu u potrazi za najboljim prirodnim sastojcima za svoju liniju, ponekad osobno dogovarajući s malim proizvođačima ekstrakciju rijetkih mirisnih materijala.

You may also like

Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema
Moderni život i osjet njuha

Leave a Reply