28
svi
2013

Potraga za partnerom/icom

Kompanija Basisnote nudi ScentOfLove, aplikaciju koja prevodi kompleksnu biologiju fizičke privlačnosti u alat koji se lako integrira u svaku postojeću stranicu za traženje partnera. Biološka kompatibilnost je faktor koji garantira veći uspjeh ljubavnih veza, pa je kompanija razvila test kojim se ta kompatibilnost mjeri na osnovi individualnog mirisnog profila potencijalnih partnera.

Naime, individualni mirisni profil je genetski uvjetovan, jedinstven je za svaku osobu i povezan je s njezinim imunološkim sustavom.

Priroda je stvari posložila tako da nas fizički privlače osobe čiji se mirisni profil dobro kombinira s našim. Naš nos je najpouzdaniji instrument pomoću koga možemo otkriti je li potencijalni partner/ica dobar izbor za nas. Biranje partnera/ice sa što različitijim imunološkim sustavom je garancija zdravog potomstva, uzajamne kompatibilnosti i šanse za stabilnu vezu.

Primjena testa koji omogućuje brže i pouzdanije pronalaženje osobe s odgovarajućim mirisnim profilom je jednostavna: dobiveni tester se nekoliko sekundi drži u ustima, a nakon 5 minuta se može očitati rezultat (osobni mirisni profil) u obliku šifre koju je potrebno unijeti u već postojeći profil na stranici za traženje partnera. Nakon toga softver pronalazi osobu/e čiji je imunološki sustav različit od imunološkog sustava osobe koja traži partnera/icu. Na taj način svaki korisnik/ca te usluge može na profilu osobe s kojom se namjerava susresti već prije prvog sastanka provjeriti hoće li joj se svidjeti njezin/njegov miris tijela.

Naravno, nitko ne negira postojanje mnogih drugih faktora važnih za kvalitetnu vezu, ali bez usklađene «kemije» je vrlo mala vjerojatnost da će intima, temelj svake uspješne veze, zadovoljavajuće funkcionirati.

p.s.  Komentar: Umotani u oblake agresivnih mirisa raznih komercijalnih preparata koje svakodnevno koristimo za održavanje higijene i parfimiranje, često prekasno saznajemo da nam miris tijela partnerice/a zapravo ne odgovara.
Zbog toga nije daleko od pameti potruditi se da parfemi koje nosimo ne funkcioniraju poput mirisnog oklopa, nego omogućiti da se prirodni miris tijela može kroz njega “probiti”. To je argument u korist “tihog” nošenja parfema, kao i u korist izbora prirodnih parfema koji u svom sastavu nemaju snažne sintetske fiksative, pa ne maskiraju prirodni miris tijela.

 

 

You may also like

Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema
Ružmarin za prisjećanje

Leave a Reply