20
pro
2015

Šnjof-seansa

Šnjof-seansa je nastala iz želje nekoliko osoba da se nakon edukacija o izradi prirodnih parfema ne rastanemo, nego nastavimo razgovarati, učiti i izmjenjivati iskustva povezana s doživljajem mirisa.

Inicijalno, naši su rezoni izgledali ovako: “Neobraćenjem pozornosti na informacije koje nam neprekidno dostavlja naš osjet mirisa osiromašujemo svoju sliku svijeta. Osvještavanje i biranje mirisa koji nas okružuju može dovesti do vrlo zanimljivih uvida, priuštiti mnogo zadovoljstva i proširiti percepciju okoline.

Željeli bismo promijeniti sveprisutni način ponašanja i razvijati svijest o mirisima i njihovoj važnosti u našim životima. U nizu susreta će se puno mirisati i razgovarati o doživljaju mirisa, omiljenim mirisima, rječniku kojim ih opisujemo i svim drugim zanimljivim temama koje usput iskrsnu…”

Tri godine i mnogo tema kasnije naša “šnjofka” se dobro drži! Jako smo zadovoljni što postoji takvo mjesto okupljanja. Za svaki susret dogovaramo temu i netko je pripremi. Izlaganje uvijek prati praktični dio – mirisanje. Ponekad samo kao ilustracija izlaganog materijala, a ponekad u formi mirisnih zagonetki i igara kojima razvijamo svoje olfaktorne sposobnosti i potreban vokabular.

U priloženom letku se nalazi popis tema predviđenih za narednu godinu. Svatko je pozvan da nam se priključi na nekom pojedinačnom susretu ili trajnije.

Napomena: Susreti s naslovom Što čitam? su rezervirani za prikaz neke knjige iz područja našeg interesa. U mjesečnim najavama će biti podaci o kojoj knjizi je riječ.

Više informacija potražite u letku:

1.

Download (PDF, 1.87MB)

2.

Download (PDF, 1.52MB)

Leave a Reply