12
svi
2016

Festival eksperimentalne arheologije u Andautoniji

U Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu se 15. i 22. 05. održava manifestacija Festival eksperimentalne arheologije.

U parku se mogu razgledati ostaci rimskog grada Andautonija, sudjelovati u različitim radionicama i igraonicama, te pogledati izložbe i poslušati predavanja, a mogu se i probati jela i aromatizirano vino pripremljeni prema recepturama iz rimskih vremena.

Među vrlo lijepo oblikovanim suvenirima se nalaze i replike rimskih kopči i nakita.
Ove godine se, pod rukovodstvom gostujućih stručnjaka i majstora Arheološkog muzeja, možete okušati u izradi rimskog nakita, uljanica i opeka, vertikalnih tkalačkih stanova, fresaka i oruđa iz starijeg kamenog doba.

Posjetioci će moći pomirisati koje su to mirise koristili stari Rimljani, a prema želji mogu, koristeći rimsku paletu mirisa, složiti za sebe bočicu uljnog parfema.

Na temelju glasanja posjetitelja na prethodnim Danima  Andautonije izabran je i Mirisni logo Andautonije. Moći će ga se pomirisati i kupiti.

Sugestija: Ako se odlučite za izradu uljanice, zašto ne biste prema svom ukusu napravili i mirisno ulje za nju?

Detaljan program ovogodišnjih andautonskih događanja pogledajte na linku: http://www.amz.hr/naslovnica/proljece-u-andautoniji.aspx

You may also like

Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!
Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema

Leave a Reply