10
srp
2022

O održanoj izložbi prirodnih parfema

U okviru ovogodišnjeg Dana ruža u arboretumu Volčji potok u Sloveniji smo početkom juna održali izložbu prirodnih parfema (suorganizatori su aromaterapija.info i Aroma Atelier).  Nakon zastoja zbog nemogućnosti okupljanja tijekom pandemije, iskoristili smo priliku da izložbu održimo na otvorenom. Vrijeme nas je sjajno poslužilo, a rozarij u arboretumu je bio u punom cvatu. Bolje kulise za izložbu parfema se ne bi mogle ni izmisliti!

Posjećenost je bila odlična, a dragih susreta s ljudima je bilo toliko, da je tu preopterećenost emocijama trebalo još danima “prerađivati”. Polaznici ranijhih edukacija s kojima se nismo davno vidjeli, polaznici online edukacija koje nismo nikad sreli, novinari, posjetitelji izložbe s najrazličitijim pitanjima… Dan je bio prekratak!

Izložba koju organiziramo je informativno-obrazovnog karaktera. Želimo obavijestiti javnost o postojanju i te opcije – mogućnosti nošenja prirodnog parfema! Posjetiteljima nastojimo dati što više informacija o prirodnim parfemima i izložiti argumente njima u prilog, a izložbu prati i anketa koju, prema želji, mogu ispuniti. Na taj način mi organizatori dobijemo povratnu informaciju, netko od posjetitelja koji su ispunili anketu u popratnoj nagradnoj igri dobije poklon, a kreatori-sudionici izložbe nakon obrade ankete dobiju informaciju o rangu koji je njihov parfem postigao.

Kreatori izloženih parfema su bile polaznice (ovaj put muški dio ekipe nije sudjelovao) edukacije Mirisni potpisi / Fragrant Signatures. Dvije od njih, Martina i Miranda su svoje prirodne parfeme lansirale na međunarodno tržište, pa ih se na izložbi moglo i kupiti. Ovom prilikom su na izložbi sudjelovale kreatorice iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Portugala i Hrvatske. Jedina sudionica izložbe koja ne potječe iz našeg kruga polaznica je bila Nadya iz Izraela koja se javila sa željom da sudjeluje i poslala uzorke svojih parfema. Odabrali smo jedan njen parfem i zamolili da ga pošalje. Nadya je bila i apsolutno iznenađenja čitavog događaja, jer se, kad je saznala da parfem nije stigao na vrijeme, spakirala i donijela ga u Volčji potok osobno!

Vjerujemo da će u okviru ovogodišnjeg 52. sajma Narava-Zdravje koji su u Ljubljani održava od 9.-11. rujna biti moguće ponovo postaviti izložbu. Ovaj put planiramo prikazati veći broj parfema.