24
tra
2018

Hej, prikočite malo!

Razmišljate li ikad pri nanošenju parfema o tome da biste lako mogli pretjerati? Nos se vremenom navikne na miris parfema koji stalno koristite, pa vam se možda čini da je mirisni dojam slab, ali to ne znači da ga ne osjete drugi oko vas.

Ako se vaš parfem može namirisati s metra udaljenosti – previše je! Pravilo „dužina ruke“ je potpuno neadekvatno za „nagužvane“ situacije života u gradu. Vjerojatno ne želite da o vašem ulasku u neku prostoriju budu obaviješteni nosovi svih prisutnih, niti vam je namjera izazvati pomor u liftu ili otjerati nekoga iz kina/kazališta samo zato što je imao nesreću kupiti kartu do vašeg mjesta, a radijus uništenja vašeg parfema je daleko širi! Dobra bi mjera bilo zadržati se pri aplikaciji parfema na 2 – 3 šprica. Bit će dovoljno!

Čak i ako ste uvjereni da je nošenje parfema čin ljubaznosti prema drugima, nema potrebe za pretjerivanjem. Osim toga, vaš izbor mirisa ne mora i nekome drugom biti ostvarenje mirisnih snova!

A valja i imati na umu da je mnogo osoba ozbiljno osjetljivo na mirise. Čak i dobar dio onih sa zdravim dišnim sustavom, a da ne spominjemo astmatičare i osobe koje pate od višestruke kemijske osjetljivosti. Ustaljeni je podatak da 30% populacije mirise na drugima smatraju iritantnima, pa osnovna pristojnost nalaže uviđavnost.

You may also like

Ružmarin za prisjećanje
Moderni život i osjet njuha

Leave a Reply