17
ožu
2023

Kolonija za kreatore prirodnih parfema

U okviru ovogodišnjeg Festivala narcisa koji Park prirode Blidinje organizira od 26. do 28. 05. bit će održana prva kolonija za kreatore prirodnih parfema. Trajat će dva dana, a tema joj je miris narcisa koji u to vrijeme u ogromnim količinama cvjetaju u tamošnjoj dolini.

Već dugo vremena radimo na tome da stvorimo mrežu kreatora prirodnih parfema koji su završili edukaciju Mirisni potpisi. Kolonija je idealna prilika da oslobodite svoju kreativnost, za druženje, upoznavanje kolegica/kolega, ali i prilika za predah i odmor u tom lijepom kutku svijeta.

Ako ste znatiželjni i želite se pridružiti radu u koloniji, trebate donijeti paletu 1 (onu s kojom smo radili na Modulu 1). Naša kolegica Nada će za sve učesnice/ke kolonije pripremiti šnjof-bar, tj. paletu mirisnih materijala lokalnog porijekla kojom ćete moći proširiti svoj “mirisni arsenal”. Nada se potrudila da kolonija bude pokrivena doniranim sredstvima, pa su noćenje i hrana za učesnice/ke kolonije besplatni. Sami pokrivate putne troškove. Mjesta u koloniji je 20. Dolazak je planiran u četvrtak 25. 05., a povratak je u nedjelju 28. 05.

Kolonija traje dva dana. Osiguran nam je izdvojen prostor, kako bismo mogli raditi neometani od ostalih događaja na Festivalu. Od kreatora/ica se očekuje da formuliraju parfem inspiriran dojmovima o lokalnom podneblju. Kreirani parfemi će posjetiteljima Festivala biti prezentirani na prigodno organiziranoj izložbi.

U okviru Festivala se planiraju večernja radionica anfleriranja u polju narcisa i radionica destilacije lokalnog bilja. U njima također možete sudjelovati.

Ovisno o tome otkud i u kom aranžmanu stižete, te koliko vam je vremena na raspolaganju, imajte na umu da je u to doba godine kružno putovanje Ljubljana-Zagreb-Sarajevo-Mostar-Blidinje-Počitelj-Ploče, pa Jadranskom magistralom natrag sjajan doživljaj!

Nada, Ana i ja se nadamo da će vam na ovu informaciju zatreperiti vaš kreativni duh i da će vas zasvrbiti tabani. 😉 Vidimo se na Festivalu narcisa!

Prijave se do popune mjesta primaju na: Ana Ličina Aroma Atelier / +386 40 641 712