6
ožu
2018

Prirodna parfimeristika u svijetu

Prirodni parfemi su sve traženiji. Trend je definitivno popularan u elitnom i zvjezdanom segmentu društva, a sa sve izraženijim okretanjem potrošača prema prirodnim rješenjima svakodnevno dobiva nove poklonike i u manje glamuroznim slojevima društva. Ako želite upoznati taj segment današnje parfimeristike, slijede informacije o njegovim istaknutim predstavnicama/ima.

Mandy Aftel je rodonačelnica povratka nekadašnjem načinu kreiranja parfema. Među njenim klijentima ima raznih tipova celebrityja, šeika (čije narudžbe stižu u stotinama komada!), uglednika iz političkog i poslovnog svijeta. U Berkeleyu u Kaliforniji je na svom posjedu uredila mali muzej prirodnih mirisnih materijala, knjiga i pribora. Uz najavu možete posjetiti muzej i, uz stručno vodstvo vlasnice, priuštiti svom nosu jedinstvenu avanturu. Njena knjiga Essence and Alchemy je pokrenula tsunami interesa za kreiranje prirodnih parfema.

Anya McCoy, čelna osoba Ceha prirodnih parfimera osnovanog 2006. godine, kreira parfeme i bavi se edukacijom. Ceh propisuje uvjete koje parfimeri trebaju ispunjavati da bi im bio priznat status kreatora prirodnih parfema i na njihovoj stranici možete provjeriti koji su to kreatori/brandovi. Njena dugonajavljivana knjiga treba biti objavljena krajem srpnja.

Ayala Moriel je kreatorica prirodnih parfema i uspješna edukatorica. Autorica pedantno napisanog, izuzetno korisnog priručnika za kreiranje prirodnih parfema.

Zavirite na vrlo informativnu stranicu Dominiquea Dubrane! Kod njega se možete educirati, kupiti parfeme ili naručiti izradu osobnog parfema (o svom iskustvu s narudžbom piše Luca Turin), te nabaviti vrlo rijetke mirisne sastojke.

Anna Zworykina. Ova vrlo osebujna kreatorica prirodnih parfema je napustila znanstvenu karijeru biokemičarke, specijalistice molekularne onkologije da bi se posvetila onome što ju raduje: kreiranju prirodnih parfema i edukaciji onih koji žele savladati to umijeće. Napisala je koristan priručnik-vodič po svijetu prirodnih mirisa. U svom blogu krajnje benevolentno dijeli informacije i savjete.

Strange Invisible Perfumes Kreatorica Alexandra Balahoutis je članica Ceha prirodnih parfimera, što znači da je sadržaj njenih parfema prošao striktnu provjeru. U Kaliforniji ima svoju trgovinu, na stranici je popis trgovina gdje se njeni parfemi mogu kupiti, a postoji i opcija on-line kupovine.

Honore des pres, marku niche parfema je 2008. osnovao Christian David. Iza njihovih parfema stoji ime i umijeće poznate kreatorice Olivije Giacobetti. Uspješna marka odskače svojim dizajnerskim rješenjima, širokom prodajnom mrežom po cijelom svijetu, omiljena je među celebrityjima, ako je to nekome važno. Posvećeni su očuvanju okoliša i ponosno ističu svoju ECOCERT etiketu.

April Aromatics Tanja Boching je vrlo uspješna u svom poslu. Pogledajte impresivnan popis mreže trgovina u kojima se prodaju njeni parfemi!

To bi bio moj kratki (manjkav, naravno) izbor.

Ako poželite imati parfem kreiran po svom ukusu i mjeri, posjedujete zdravu dozu znatiželje i vjerujete da stjecanje znanja nije bolan proces, optimalno je rješenje da sami naučite kreirati parfeme. Nitko bolje od vas i vašeg nosa ne zna što vam je potrebno i koje su vam mirisne preferencije!
Kao što ste vidjeli, većina od gore navedenih parfimera organiziraju edukacije on-line i uživo, a dodala bih još dvije dobre adrese za stjecanje tog specifičnog znanja: Karen Gilbert i IPF

Želite li pak učenje zbaviti na domaćem terenu, tu je:  http://aromaterapija.info/skola-kreiranja-prirodnih-parfema/ http://aromaterapija.info/fragrant-signatures-natural-perfumery-education/

Ili u susjedstvu: https://www.facebook.com/Ana-Licina-Aroma-Atelier-101499108201638

You may also like

Natural Perfumery Retreat in Slovenia
Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!

Leave a Reply