5
srp
2016

Salvatore Battaglia: The Complete Guide to Aromatherapy

Preferirate li na jednom mjestu imati pouzdan uvid u sva znanja potrebna aromaterapeutima, ovo je knjiga koja vam treba! Ne znam ni zamisliti u kakvom se pogonu može proizvesti ovako opširna i temeljita knjiga, no ovom autoru je to definitivno uspjelo i o knjizi  Salvatorea BattaglieThe Complete Guide to Aromatherapy se s punim pravom govori kao o aromaterapijskoj bibliji. Nevjerojatno je koliko je vrijednih i preciznih informacija autor uspio “upakirati” u jedan tom (istina, knjiga ima cca 600 gusto printanih stranica).

Od povijesti korištenja mirisnih pripravaka i načina njihove primjene u različitim tradicijama diljem planeta pa do preciznih uputa kako organizirati suvremenu profesionalnu aromaterapijsku praksu, knjiga će vas zapljusnuti nevjerojatnim količinama uredno složenih podataka.

U prikazu svakog eteričnog ulja se navode: latinski naziv, sinonimi, botanička obitelj, geografsko porijeklo, način ekstrakcije, karakteristike ulja, povijesna i tradicionalna upotreba, kemijski sastav, farmakologija, rezultati kliničkih istraživanja, terapijska djelovanja, indikacije za upotrebu (podijeljene po tjelesnim sustavima), energetska djelovanja, načini aplikacije i savjeti za sigurnu upotrebu.

Autor navodi stavove najpoznatijih stručnjaka iz područja aromaterapije, u brojnim referencama uz svaku temu citira izvore, a u priključenim prilozima se nalaze korisne liste, popisi i rječnik.

Osim svega rečenog, treba spomenuti da je velika vrijednost ove knjige vrlo jednostavan jezik kojim je pisana, pa je ona razumljiva i potpunim aromaterapijskim početnicima. A materijala za učenje na pretek imaju i oni koji se smatraju iskusnima.

Nemoguće je u okviru kratkog prikaza nabrojiti sve relevantne teme koje je autor uključio u sadržaj knjige, pa ću samo reći da ona o aromaterapiji, od samih njezinih početaka pa do kliničke prakse do kraja 20. st., govori detaljnije od ijedne druge knjige koju sam imala u rukama.

Napomena: Važno je naglasiti da se sve rečeno odnosi na 2. izdanje knjige objavljeno 2003. godine.

You may also like

Parfemi, vodič 2018.
Ayala Moriel: Foundation of Natural Perfumery

Leave a Reply