9
srp
2009

A kao aromaterapija, Slobodanka Poštić, 2005., 2009.

Kao što naslov sugerira, ova knjiga može biti početna literatura za svakoga tko želi nešto naučiti o aromaterapiji i treba mu jasan i pouzdan vodič kroz znanje o toj sve popularnijoj, ali vrlo često krivo razumijevanoj disciplini. No u širokom rasponu informacija koje sadrži, zanimljive teme će, osim početnika, naći i oni aromaterapeutski napredniji.

Materijal knjige je podijeljen u četiri dijela (16 poglavlja). Pokriva širok dijapazon tema kako bi se čitateljicama/ima omogućio što potpuniji uvid u opsežno područje aromaterapije i pripremilo ih se za samostalnu primjenu stečenog znanja u svakodnevnom životu.

Organiziran je pregledno, tako da se potrebne informacije pronalaze jednostavno, a savjeti i napomene uz pojedine cjeline ističu važne pojedinosti neposredno vezane uz obrađivanu temu. U okvirima su izdvojeni zanimljivi podaci i dodatna objašnjenja za one koji žele znati više.

Detaljno su opisana 62 eterična ulja, 18 baznih ulja i 20 hidrolata, te ponuđeni savjeti i upute za kupovanje, čuvanje i sigurnu primjenu eteričnih ulja. Posebna pažnja je posvećena uputama i vježbama za izradu mješavina, sugerirane su osnovne recepture, a prilozi sadrže kazala, popise, rječnike i literaturu koji olakšavaju širi uvid u temu koju knjiga obrađuje.

Format knjige je B 5 (23,5cm x 16,5cm), broj stranica je 278, a uvez je meki. ISBN 953-9521-80-7
možete pogledati (pdf).

  • Sadržaj knjige i predgovor možete pogledati ovdje (pdf).
  • Knjiga je 2006. prevedena i objavljena na slovenskom jeziku.
  • Za više informacija o knjizi molimo koristite kontakt obrazac.

Leave a Reply