Aromaterapija

32501

Aromaterapija bi se najkraće mogla definirati kao disciplina komplementarne medicine u kojoj se stručno i kontrolirano koriste eterična ulja da bi se poboljšalo  fizičko i emotivno zdravlje  i dobrobit.

U svakodnevnom životu  aromaterapijska znanja se mogu primijeniti u raznim domenama ljudske djelatnosti. Kad se jednom usvoje osnovna načela i pravila, aromaterapija može biti jednostavan i vrlo primjenjiv oblik brige o vlastitoj kondiciji i izgledu, djelotvoran način nošenja sa stresom i tjeskobom, način preveniranja infekcija, olakšavanja mnogih uobičajenih tegoba i poboljšavanja otpornosti organizma, način dezinficiranja i mirisnog oplemenivanja životnog i radnog prostora…

U ovoj rubrici su zastupljeni mnogi aspekti  aromaterapijskog znanja.

Naširoko o aromaterapiji –  na ovom mjestu ćete naći zanimljive i sasvim neočekivane priče iz prirode i svakodnevice (recimo,  kako ptice štite gnijezda ili kako Indijanci prizivaju uspomene,  a i informaciju o mirisnoj šetnici u Rogoznici).

Pod naslovom Stručnjaci i praktičari su tekstovi koji prikazuju ljude kojima su eterična ulja svakodnevno radno okruženje. Bilo da su to znanstvenici  koji proučavaju neki aspekt njihovog djelovanja i analiziraju načine  primjene ili su osobe koje se bave proizvodnjom eteričnih ulja.

Aromaterapijski savjeti pokrivaju vrlo širok spektar uputa za svakodnevno, praktično korištenje eteričnih ulja.

Galeriji aromaterapijskog bilja možete pogledati kako izgledaju biljke  od kojih se proizvode eteričana ulja koja, pretpostavljam, imate u kući.

Miris u marketingu nudi informacije o načinima korištenja mirisa s namjerom oglašavanja i podizanja vidljivosti proizvoda na tržištu.

Mirisni kalendar je naslov knjige kojoj je cilj biti praktičan vodič  i pomoć u svakodnevnoj primjeni eteričnih ulja. Obrađuje dvanaest najčešće korištenih eteričnih ulja (za svaki mjesec po jedno), puna je praktičnih savjeta i receptura.

A kao aromaterapija je opširniji priručnik namijenjen i početnicima i onima  koji  o  aromaterapiji  žele znati malo više. Pisan je i organiziran na pregledan način, tako da se lako pronalaze informacije koje vam baš  sad trebaju.

Pa krenite za svojom znatiželjom… Za početak  prosurfajte po savjetima: možda Vam za oko zapne nešto zanimljivo i odmah izvedivo.  🙂