17
ožu.
2023

Kolonija za kreatore prirodnih parfema

U okviru ovogodišnjeg Festivala narcisa koji Park prirode Blidinje organizira od 26. do 28. 05. bit će održana prva kolonija za kreatore prirodnih parfema. Trajat će dva dana, a tema joj je miris narcisa koji u to vrijeme u ogromnim količinama cvjetaju u tamošnjoj dolini.

Već dugo vremena radimo na tome da stvorimo mrežu kreatora prirodnih parfema koji su završili edukaciju Mirisni potpisi. Kolonija je idealna prilika za druženje, upoznavanje kolegica/kolega, ali i prilika za predah i odmor u tom lijepom kutku svijeta.

Ako ste znatiželjni i želite se pridružiti radu u koloniji, trebate pripremiti paletu 1 (onu s kojom smo radili na Modulu 1). Naša kolegica Nada će za sve učesnice/ke kolonije pripremiti šnjof-bar, tj. paletu mirisnih materijala lokalnog porijekla kojom ćete moći proširiti svoj “mirisni arsenal”. Nada se potrudila da kolonija bude pokrivena doniranim sredstvima pa su noćenje i hrana za učesnice/ke kolonije besplatni. Sami pokrivate putne troškove. Mjesta u koloniji je 20. Dolazak je planiran u četvrtak 25. 05., a povratak je u nedjelju 28. 05.

Kolonija traje dva dana. Osiguran nam je izdvojen prostor, kako bismo mogli raditi neometani od ostalih događaja na Festivalu. Ideja je da svaki kreator/ica prema svojoj inspiraciji formulira parfem inspiriran dojmovima o lokalnom podneblju. Kreirani parfemi će posjetiteljima Festivala biti prezentirani na prigodno organiziranoj izložbi.

U okviru Festivala se planira još nekoliko događanja u kojima će posjetioci moći sudjelovati: izložba Mirisni potpisi u Mostaru, večernja radionica anfleriranja u polju narcisa i radionica destilacije lokalnog bilja.

Ovisno o tome otkud i u kom aranžmanu stižete, te koliko vam je vremena na raspolaganju, imajte na umu da je u to doba godine kružno putovanje Ljubljana-Zagreb-Sarajevo-Mostar-Blidinje-Počitelj-Ploče, pa Jadranskom magistralom natrag sjajan doživljaj!

Vidimo se na Festivalu narcisa! 🙂