29
kol
2013

Muzej parfema u St. Petersburgu

U St. Petersburgu, Rusija je 2012. godine otvoren Muzej parfema koji je vrlo specifičan. U njemu nisu, kao što je to uobičajeno u nekim drugim muzejima u svijetu, izložene samo bočice, nego se parfemi mogu i pomirisati. To je skromnija (po broju eksponata i njihovim vremenskom rasponu), ali za džep posjetitelja jeftinija varijanta Osmotheque u Versaillesu u Francuskoj. Mirisna povijest u bočicama počinje s 20. st. Najstariji eksponat je prevalio stotu, a najmlađi redovno stižu na popis.

Malim grupama posjetitelja (2-5 osoba) se u opuštenoj atmosferi (uz čaj) pokazuju parfemi, priča se o svakom pojedinačno, miriše ih se. Posjetitelji se mogu uključiti u temu koje se već nalazi na rasporedu muzeja ili dogovoriti specifičnu temu prema svojoj želji.

Stalna djelatnost muzeja su i predavanja o parfemima, škola parfimeristike, poklon bonovi, izrada osobnog parfema. U muzeju je moguće organizirati proslavu za svoju odabranu grupu gostiju i dogovoriti s osobljem sve detalje oko menija, izabrati željene teme iz parfimeristike i način njihovog prezentiranja.

You may also like

Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!
Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema

Leave a Reply