Mirisni studio Petersen

09/06/2015

IMG_0551Gospođa Petersen me nazvala jer joj se svidio miris koji je lebdio u ambijentu kafića u koji je svratila. Dojam je bio tako dobar, da je poželjela SAD I ODMAH imati takav ambijentalni miris za svoj pilates studio!

Nije baš moglo biti odmah, proces je potrajao: trebalo je porazgovarati o željama, predodžbama i cilju, pomirisati paletu eteričnih ulja, suziti izbor i odlučiti koji mirisi bi mogli biti sastojci željene mirisne mješavine… Dogovoreno je da osim ugodnog mirisa mješavina treba djelovati protustresno, opuštajuće, harmonizirajuće, motivirajuće i osvježavajuće.

Nakon toga je uslijedio moj dio posla: izrada nekoliko mješavina-prijedloga budućeg ambijentalnog mirisa za studio. Od sedam ponuđenih rješenja g-đa Petersen je izabrala tri bočice, a definitivni je izbor prepustila klijentima/icama svojih programa koji su procjenjivali mirise raspršene u studiju. U izboru je sudjelovalo 30-ak osoba. Mirisnu mješavinu koja je skupila najviše glasova smo još dva tjedna dorađivali, dok filigranskim pojačavanjem gornje, osvježavajuće note nije postignut “mirisni konsensus”.

U mirisnom logu koji je danas sastavni dio imidža Pilates studija Petersen se nalaze eterična ulja bergamota, pačulija, geranija… Dodatni bonus je činjenica da osim mirisnog oplemenjivanja prostora, raspršene čestice eteričnih ulja zrak dezinficiraju, smanjuju količinu patogenih mikroorganizama u njemu.

Asja i ja smo ovih dana u sad već petogodišnju rutinu unijele novost: slijedeći način kojim su nekada na europskim dvorovima osvježavali zrak, po prostoru smo strateški razmjestile tegle s biljkama geranija koje pri svakom dodiru u konstantu mirisne kulise unose nasumične i neočekivane, blagotvorno osvježavajuće, cvjetno-mentolne oblačiće i ničim zamjenjiv dodir sa živom prirodom!