6
srp
2016

Julia Lawless: The Encyclopaedia of Essential Oils

Treba li vam pouzdana, pregledna i koncizna aromaterapijska početnica mislim da je knjiga The Encyclopaedia of Essential Oils Julie Lawless dobar izbor.

U njoj ćete naći poglavlja o povijesnim korijenima aromaterapije i njezinom suvremenom statusu, o načinima na koje ulja terapijski djeluju na tegobe različitih tjelesnih sustava: kože, lokomotornog, dišnog, probavnog, urogenitalnog, imunološkog i živčanog sustava. Tu su i informcije o djelovanju na psihu, upute za korištenje eteričnih ulja u svakodnevnoj higijeni i njezi, savjeti za pravilnu izradu sinergijskih, mirisno harmoničnih mješavina, osnove kemije i informacije o načinima dobivanja eteričnih ulja.

Na uvidu su vam informacije o više od 160 eteričnih ulja, a opisi uključuju: latinski naziv, botaničku obitelj, opis biljke, distribuciju (geografsko porijeklo), tradicionalne načine korištenja, djelovanja, način ekstrakcije ulja, karakteristike ulja (uključujući kratki opis mirisa), glavne komponente, sugestije za miješanje s drugim uljima, načine aromaterapijske primjene, informacije o sigurnoj upotrebi.

Knjiga je propisno i pedantno zaključena svim potrebnim dodacima: popisom referenci, bibliografijom, korisnim adresama, terapijskim indeksom, rječnikom pojmova, botaničkom klasifikacijom aromatskih materijala i botaničkim indeksom.

 

 

 

 

You may also like

Parfemi, vodič 2018.
Ayala Moriel: Foundation of Natural Perfumery

Leave a Reply