6
srp
2016

Kurt Schnaubelt: Advanced Aromatherapy

Ako ste pročitali nekoliko knjiga koje se bave osnovama aromaterapije, naučili kako se eterična ulja dobivaju, koja su im terapijska svojstva i kojim metodama ih je moguće aplicirati, pretpostavka je da ćete poželjeti saznati više, zaviriti u unutrašnjost tog mehanizma i saznati kako aromaterapija funkcionira.

Ako je tako, dozreli ste do proučavanja knjige Advanced Aromatherapy Kurta Schnaubelta! Kemičar po obrazovanju (s doktoratom iz te discipline) i aromaterapeut sa zavidnom praksom Schnaubelt, podupirući svoje tvrdnje znanstvenim činjenicama, objašnjava terapijsku djelotvornost eteričnih ulja.

Najvažnijim dijelom knjige smatram poglavlje u kome autor čitatelje uči kako se služiti dijagramima eteričnih ulja kao izuzetno preglednim i jasnim načinom uvida u njihov kemijski sastav i terapijska svojstva koja iz njega proizlaze. Prezentirani su dijagrami i opisi 65 eteričnih ulja i kemotipova nekih od njih.

Usvajanje tog znanja je neprocjenjivo vrijedan alat za svakoga tko se želi iole ozbiljno baviti aromaterapijom. Ono izbor ulja za pojedine namjene čini logičnim i jednostavnim, što neizmjerno olakšava izradu ciljanih terapijskih receptura. Važno je naglasiti da je materijal koji bi mnogi autori silno zakomplicirali Schnaubelt izložio jednostavno i razumljivo.

Tu je i poglavlje s isprobanim recepturama za niz fizičkih i psihičkih tegoba, te za primjenu u kozmetici.  U knjizi ima još mnogo vrijednih podataka, no razumljivost i konciznost teksta nisu u svim dijelovima ujednačene, pa neke teme neće biti najlakše slijediti. Dr. Schnaubelt, naime, spada u autore čije bi knjige silno dobile na čitljivosti da su prošle kroz ruke dobrog urednika.

 

You may also like

Parfemi, vodič 2018.
Ayala Moriel: Foundation of Natural Perfumery

Leave a Reply