5
srp
2016

Dominique Baudoux: Aromatherapy, Healing with Essential Oils

Knjiga Dominique Baudoux-a, Aromatherapy, Healing with Essential Oils je vrlo koncizna i vrvi neprocjenjivo vrijednim informacijama i praktičnim savjetima.

U uvodnom dijelu su kratko izložene teme: povijest aromaterapije, lekcija iz botanike, metode ekstrakcije eteričnih ulja, kriteriji kvalitete, objašnjenje kemotipova, odnos između biokemijskog sastava i terapijskih svojstava, uvjeti za ispravno čuvanje ulja, pravila miješanja receptura, putevi apsorpcije i upozorenja za sigurno korištenje.

U drugom dijelu se nalazi popis zdravstvenih tegoba s kratkom objašnjenjima, slijedi ga popis preciznih receptura koje autor sugerira za njihovo olakšavanje/otklanjanje, popis terapijskih svojstava eteričnih ulja koja se spominju u knjizi, te englesko-latinski i latinsko-engleski rječnik.

U trećem dijelu su vrlo vrijedni i pregledni prikazi 55 eteričnih ulja. Svaki sadrži botanički opis, terapijska svojstva, tradicionalne indikacije, podatke o sigurnoj primjeni, spisak ciljanih zdravstvenih problema, te profesionalno mišljenje.

U završnom dijelu su autorova sugestija za sastav kompleta za hitnu aromaterapijsku pomoć, rječnik medicinskih pojmova, bibliografija i alfabetski popis eteričnih ulja spomenutih u knjizi.

Savjet: ako ikako možete, nabavite ovu knjigu.

 

 

You may also like

Parfemi, vodič 2018.
Ayala Moriel: Foundation of Natural Perfumery

Leave a Reply