29
svi
2023

Kolonija održana!

Uspješno smo provele program Kolonije za kreatore prirodnih parfema koji je naša trojka (Nada, Ana i ja) “glancala” mjesecima. Na okupu su se našle polaznice raznih grupa koje su posljednjih 10-ak godina završile modul 1 Škole prirodne parfimeristike Mirisni potpisi. Većina njih se nikad nije srela uživo. Bilo nas je iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Da bi mogle sudjelovati u radu, sudionice su trebale donijeti svoje modul 1 palete mirisnih materijala i sav ostali pribor potreban za rad. Kako bi se što uspješnije moglo odgovoriti na želju organizatora da kreirani parfemi odražavalju mirise lokalnog podneblja, dočekao nas je pripremljen šnjof-bar, tj. zbirka eteričnih ulja i hidrolata destiliranih od biljki koje rastu u Blidinjskom prirodnom parku. Za uzvrat su organizatori (CISP / Park prirode) za svoju arhivu dobili po uzorak svakog kreiranog parfema.

Nakon dogovorenih sati zajedničkog rada, učesnice su mogle svoj proces kreiranja organizirati kako im je odgovaralo: nositi blotere s mirisnim materijalima u šetnju i razmišljati o planu parfema, izmjenjivati zamisli s ostalim učesnicama ili raditi sjedeći solo za radnim stolom. A bila je tu i druželjubiva, mazna maca koju se moglo beskonačno gladiti dok se “lovi” odluka o sastojcima za formulu parfema. Radilo se vrlo intenzivno i predano. Svaki dan smo imale rundu diskusije o kreiranim kombinacijama. To je bilo ugodno i veselo iskustvo nabijeno dobrom vibrom. Puno šnjofanja i smijeha!

Drugog dana poslije podne je bio izložen dio stalne putujuće edukativne izložbe Mirisni potpisi. A učesnice kolonije su pripremile svoju internu izložbu pokazujući zavidnu kreativnost: iskoristile su šalice i tanjuriće za kavu da prezentiraju tek izrađne parfeme na temu blidinjskog kraja! To je bilo fuck..g šnjof-fascinantno!!!

Šteta što organizatori nisu smatrali da događaj vrijedi oglasiti i pozvati izletnike koji su u posjeti parku i ostale potencijalno zainteresirane da svrate i iskoriste priliku da pomirišu ekskluzivne mirisne kreacije, izraze svoje dojmove i porazgovaraju o doživljaju mirisa.

Bogatije smo za bajkovito lijepo iskustvo, a sve kreatorice parfema i za po jedan unikatan parfem u kome će moći uživati ovog ljeta. 🙂