5
ruj
2022

Izložba prirodnih parfema na Sajmu Priroda-Zdravlje u Ljubljani

Ovog vikenda, od 9. do 11. rujna se u Ljubljani u okviru Sajma Priroda-Zdravlje održava izložba prirodnih parfema Fragrant Signatures.

Raspored je sljedeći:

  • petak, 9.9.: 10.00 – 11.30 / 16.00 – 17.30
  • subota, 10.9.: 10.00 – 11.30 / 16.00 – 17.30
  • nedjelja, 11.9.: 14.30 – 16.00

U pratećem programu izložbe smo priredili radionice i predavanje.

U petak, 9.9. od 13.00 – 14.30 će Ana Ličina održati radionicu Mirisna čarolija za djecu.

U subotu, od 13.00 – 14.30 će Martina Godnič i Miranda Angelovski Čebron održati Radionicu prirodne parfimeristike.

U nedjelju od 11.00 – 12.30 Slobodanka Poštić drži predavanje Prirodna parfimeristika.
Naknadna informacija: Predavanje je otkazano!

Pristašama današnjeg trenda povratka prirodi ovakvi parfemi su samorazumljiv izbor. Slovenija se interesom za učenje o kreiranju prirodnih parfema, brojem kreatora i ovom jedinstvenom izložbom na svjetskoj parfimerskoj sceni pozicionirala kao važan centar prirodne parfimeristike. Ova izložba edukativnog i gostujućeg karaktera je prvi put održana u Ljubljani u ožujku 2018. godine. Od tada smo je Ana i ja, kao njezine autorice, više puta organizirale na različitim lokalnim i međunarodnim događanjima prirodoljubnog profila (festivalima, konferencijama, simpozijima, sajmovima…) s namjerom educiranja javnosti o mogućnosti i prednostima korištenja prirodnih parfema. Posjetiteljima nastojimo dati što više informacija o prirodnim parfemima i izložiti argumente njima u prilog, a izložbu prati i anketa koju, prema želji, mogu ispuniti. Na taj način mi organizatori dobijemo povratnu informaciju, netko od posjetitelja koji su ispunili anketu u popratnoj nagradnoj igri dobije poklon, a kreatori-sudionici izložbe nakon obrade ankete dobiju informaciju o rangu koji je njihov parfem postigao.

Kreatori aktualne zbirke prirodnih parfema su (izuzev jedne osobe) bivši polaznici/e moje edukacije Mirisni potpisi čiju su maštu potakli mirisi prirodnih materijala. Ova izložba je moguća zato što su svi kreatori/ice donirali svoje parfeme za nju i na toma smo im Ana i ja iskreno zahvalne. Izloženi će biti alkoholni parfemi kreatorica iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Hrvatske i Izraela. izrađeni od eteričnih ulja, konkreta, apsoluta, kodestilata/koekstrakata, tinktura i CO2 ekstrakata.

Ako ste ljubitelj/ica prirodnih mirisa ili želite saznati o čemu se tu radi, počastite svoj nos i dođite ovog vikenda na dobru šnjof-seansu u Ljubljanu!