7
ožu
2013

Parfem mrtvih pisaca

Dobro prodavan hit s područja nezavisne parfimeristike je Parfem mrtvih pisaca. Kreatorica sebe opisuje kao spisateljicu, čitateljicu i čajoljupku. Mlada i kreativna, počela je (između ostalog) izrađivati parfeme.

Kao sastojci parfema se navode: crni čaj, vetiver, duhan, klinčićevac, mošus, vanilija… Miris navodno evocira ugođaj prelistavanja požutjelih knjiga Shakespearea, Hemingwaya, Poea, Fitzgeralda, Kafke… i budi želju da pripremite šalicu dobrog crnog čaja i sklupčate se u fotelji s odabranom knjigom u krilu.

Parfemi su dostupni u alkoholnom i u krutom obliku. Naročito su popularni medaljoni koji sadrže kruti parfem, a na poklopcu imaju sliku odabranog pisca.

p.s. 2019. U međuvremenu je autorica promijenila naziv svog poduhvata u Immortal Perfumes, a očito se prilagodila generalnom ukusu potrošača, pa danas nudi samo alkoholne parfeme koji su na tržištu najtraženiji. Znatno je proširila i kategorije parfema koje nudi. O parfemima posvećenim mrtvim piscima detaljnije piše u svom blogu.
Da ne bude zabune, radi se o komercijalnim parfemima, tj. proizvodima izrađenim od uobičajenih aromakemikalija.

You may also like

Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!
Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema

Leave a Reply