5
lis
2020

Mirisni potpisi – međunarodna izložba prirodnih parfema

U okviru ovogodišnjeg Sajma priroda – zdravlje (Ljubljana, 21. – 24.10.) održat će se međunarodna izložba prirodnih parfema DIŠEČI PODPISI / MIRISNI POTPISI / FRAGRANT SIGNATURES. Termin izložbe je 23. 10. od 9 – 19h.

Izložba je nastala iz zbirke parfema skupljene kao rezultat edukacije o kreiranju prirodnih parfema koju sam posljednjih petnaest godina održavala kad i gdje je bilo interesa za tu temu. Najčešće je to bilo u Ljubljani, pa smo moja dugogodišnja suradnica Ana Ličina (https://analicina.com) i ja (http://aromaterapija.info/) suodgovorne za ideju o organiziranju izložbe i njezino provođenje u djelo.

Izložba je edukativnog i gostujućeg karaktera. Namjera nam je educirati javnost o mogućnosti i prednostima korištenja prirodnih parfema. Može nas se sresti na događajima prirodoljubnog profila (festivalima, konferencijama, simpozijima, sajmovima…)

Pristašama današnjeg trenda povratka prirodi ovakvi parfemi su samorazumljiv izbor. Slovenija se interesom za učenje o kreiranju prirodnih parfema, brojem kreatora i ovom jedinstvenom izložbom na svjetskoj parfemskoj sceni pozicionirala kao važan centar prirodne parfimeristike. Kreatori aktualne zbirke od trideset prirodnih parfema su osobe koje su završile Školu prirodne parfimeristike i čiju su maštu potakli mirisi prirodnih materijala.

Izloženi će biti alkoholni parfemi kreatora iz Slovenije, Portugala, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Nizozemske izrađeni od eteričnih ulja, konkreta, apsoluta, kodestilata/koekstrakata, tinktura i CO2 ekstrakata. Kreatori su koristili vrlo široku paletu materijala: vaniliju, neroli, jasmin, ružu, apsolut bušina, bergamot, pačuli, crni i ružičasti papar, osmantus, miru, tamjan, kardamom, kakao apsolut, sjeme ambrete, muškatnu kadulju, drvo guaiac, benzoin, divlju mrkvu, petitgrain, bosiljak, kavu, kapsku kamilicu, zelenu mandarinu, klinčićevac, virdžinijski cedar, geranij, apsolut lista ljubičice, vetiver, muškatni oraščić…

Pružite svom nosu nesvakidašnje iskustvo uživanja u prirodnim parfemima!

Na izložbi ćete imati priliku:

– “oštriti” svoj osjet njuha
– izmijeniti mirisne dojmove s drugim posjetiteljima
– čuti predavanje “Zašto prirodni parfem?”
ispuniti anketu
– izabrati svog mirisnog favorita
– sudjelovati u nagradnoj igri

14. 10. – SAJAM JE OTKAZAN!

 

You may also like

Fragrant Signatures 1, School of Natural Perfumery
Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!