12
kol
2018

Botanica2018

U Brightonu, Engleska se od 31.08. – 3. 9. održava konferencija Botanica 2018. Konferencija je bijenalni događaj, susret fito i aromaterapeuta, istraživača, znanstvenika, profesionalaca iz područja medicine i destilera iz cijelog svijeta. Botanica sudionicima nudi značajne aktuelne informacije iz njihovih područja interesa. Ovo je četvrta konferencija u nizu, prva je održana 2012. godine. Ove godine sudionici dolaze iz više od 40 zemalja.

Teme ovogodišnje konferencije su edukacija, inovacija i inspracija, a ciljevi su joj promoviranje i omogućavanje publiciteta upotrebi biljne medicine u kliničkim uvjetima u cijelom svijetu, poticanje međunarodne razmjene rezultata istraživanja i kliničkih informacija, doprinos suradnji među profesionalcima, dobavljačima i istraživačima u svrhu poboljšanja zdravlja, dobrobiti i kvalitete života, te olakšavanje pristupa proizvođačima i distributerima kvalitetnih proizvoda za potrebe fito i aroma industrije.

Na konferenciji, u sekciji Inovacija & Inspiracija, sudjelujem s izlaganjem Mirisni potpisi: utjecaj kreiranja i nošenja prirodnih parfema. Predstavit ću rezultate ankete provedene među polaznicama/ima koji su u posljednje četiri godine (2014. – 2017.) završili moju edukaciju o kreiranju prirodnih parfema. Anketu sam organizirala jer sam željela što bolje odgovoriti na očekivanja polaznica/ka, pa mi je bilo važno saznati što ljude motivira da dođu na takvu edukaciju i koji su njezini rezultati, tj. što završeni polaznice/ci misle o tom iskustvu i kako se osjećaju noseći svoje parfeme.

Održat ću i post-konferencijsku radionicu s temom Osnove prirodne parfimeristike: od strukture do kreacije. Radionica će biti pravi izazov! Bit će zanimljivo raditi s tolikim brojem (dosad su se prijavile 24 osobe!) zainteresiranih šnjofera iz raznih dijelova svijeta, pripadnica/ka različitih kulturoloških krugova sa specifičnim običajima, preferencijama, praksama i predodžbama vezanim uz mirise. Auh! 😉

Da inspirativni mirisni dio konferencije bude potpun, na svečanom otvorenju konferencije će biti postavljena izložba prirodnih parfema koja je proljetos održana u Ljubljani.

Mislim da su se ove godine na brightonskom nebu zvijezde mirisnog svemira epohalno uspješno posložile! 🙂

 

 

You may also like

Natural Perfumery Retreat in Slovenia
Treat your nose to an unusual experience of enjoying natural perfumes!