19
velj
2013

Aromaterapija za daleka putovanja

Putujete li avionom do neke udaljene destinacije u kratkom ćete vremenu promijeniti vremenske zone i vaš će se organizam trebati prilagoditi novonastaloj situaciji. Pokušajte mu u tome pomoći primjenom eteričnih ulja.

Ako ste doputovali «u budućnost», znači ako je na odredištu više sati nego u mjestu s kojeg ste krenuli i trebate ranije na počinak, raznim aromaterapijskim metodama (u mješavinama za kupku, u ulju za njegu ruku/tijela, kao inhalaciju ili raspršivanjem u prostoru) upotrebite ulja lavande, slatke naranče, bergamota i/ili geranija.

Ako ste, pak, krenuli «unatrag», pa je na odredištu manje sati, dan će trajati dulje i vrijeme počinka biti odgođeno, pa do vremena kad ćete se moći odmoriti pokušajte ostati na nogama uz pomoć mješavina u kojima ima eteričnih ulja paprene metvice, ružmarina, eukaliptusa, lovora i/ili bora.

Neke aviokompanije svojim putnicima dubljeg džepa (poslovne klase) na izlasku iz aviona poklanjaju paketiće eteričnih ulja upravo za ovu namjenu. No ako sami složite mješavine imat ćete preparate koji se ne mogu kupiti nikakvim novcem, skrojene po svom mirisnom izboru i prema potrebama svog organizma !

A za sam let se opremite sprejem u kome svakako neka bude ulja grejpa. Njime se osvježavajte i čistite ruke. Provjereno: nenadmašno!!!

 

You may also like

Ružmarin za prisjećanje
Moderni život i osjet njuha

Leave a Reply